Cum să alegem un leagăn?
Cum să alegem un leagăn?
Leagănul este un accesoriu indispensabil oricărui loc de joacă în aer liber și curte, existând posibilități creative de utilizare a acestuia. Dar accentul este totdeauna pe joacă, pe distracție.
Ce criterii trebuie luate în considerare înainte de a alege un leagăn sau un suport?
Ca unul dintre cei mai mari distribuitori din Romania, am văzut o mulțime de leagăne și fețe fericite de copii, în momentul când, împreună cu părinții lor, au ales mult-doritul leagăn.
Cu ajutorul experiențelor acumulate de-a lungul timpului, am dori să ajutăm clienții noștri în alegerea celui mai potrivit leagăn, pentru ca să fie aceeași bucurie și pe fața copilului Dvs.
Criteriul 1.: Siguranța pe primul loc
Fiecare părinte vrea să-și știe în siguranță copilul în timpul jocului, de aceea criteriul primordial la alegerea unui leagăn este calitatea și siguranța oferită de acesta.
Toate produsele aflate pe nordinova.ro satisfac cerințele stricte a sistemelor de siguranță și de calitate, astfel fiecare produs are certificate de siguranță emise de cele mai mari institute de atestare – AGMI, TUV, TUV-KERMI.
Aceste certificate garantează că produsul folosit potrivit specificațiilor din documentație – loc public sau rezidențial – cu respectarea instrucțiunilor de montare și de utilizare, asigură copilului o joacă sigură.
Din punct de vedere al siguranței, un factor important este alegerea unui sol de absorbție a șocurilor corespunzătoare, care în cazul montării în locuri publice este obligatorie la o înălțime de cădere peste 1 m, și este recomandată în cazul utilizării rezidențiale. Puteți citi mai multe informații despre această temă pe www.dalecauciuc.ro
Criteriul 2.: Locația: acasă sau loc public?
Un alt criteriu major în alegerea leagănului este locația: acasă, în grădina proprie, sau cea accesibilă pentru mai mulți copii - așa-zisa utilizare publică (inclusiv clădirile cu mai multe apartamente, grădinițe, școli, grădinițe, centre familiale, terenuri de joacă amplasate în centrele comerciale, etc.).
În acest caz din urmă, leagănele și suporturile acestora care au numai certificare rezidențială (în conformitate cu standardul EN71) nu sunt corespunzătoare, deoarece au fost proiectate numai pentru utilizarea de către un număr limitat de copii, și cu supraveghere parentală.
În cazul locurilor de joacă publice accesibile pentru oricine nu numai din punct de vedere al utilizării de către mai multe persoane, este necesară o structură mai solidă, și din cauza faptului că pot apărea situații de utilizare neconformă, precum și de vandalism. Prin urmare, în aceste cazuri este necesar certificatul de utilizare publică (în conformitate cu standardul EN1176) care asigură protecție contra vandalismului. De obicei, acestea sunt fabricate din cauciuc cu întărire de aluminiu, și sunt fixate prin suspensie cu lanț.
Criteriul 3.: În aer liber sau în cameră?
La alegerea leagănului este important dacă dorim să îl olosim în aer liber sau în interior. Produsele realizate pentru utilizare în exterior se pot folosi și în interior însă invers nu este posibil. Dacă doriți să folosiți leagănele proiectate pentru utilizare interioară în exterior, neapărat trebuie să le feriți de soare, de ploaie și de îngheț. O soluție în acest sens este agățarea leagănului pe suport cu ajutorul carabinei, astfel, după utilizare, se poate demonta ușor și depozita sub protecție.
Criteriul 4.: Vârsta copilului
Legănatul se poate începe deja la nou-născuți, fiind chiar recomandat (citiți și articolul privind efectele benefice a legănatului).
Pentru cei mai mici recomandăm leagănele realizate din material textil moale cu armătură din lemn. În acestea, bebelușii care încă nu pot să stea în poziție de șezut, se pot relaxa, chiar și adormi.
Bebeluși care stau deja singuri și copiii mici pot folosi scăunelele realizate din material plastic sau din lemn. Avantajul acestora este că au spătar, și între picioarele copiilor se găsește un blocaj, care oferă copilului o siguranță. Aceste leagăne de siguranță sunt recomandate pentru copiii cu vârsta între 1-3 ani.
Acești copii se bucură și de leagănele cu arc. Ele de obicei au forma unui animal sau vehicul, care este așezat pe arcuri puternice îngropate în pământ.
Preșcolarii încep să experimenteze cu mai mult curaj diferitele tipuri de leagăne. Pe leagănele cu scaun fără spătar deja pot învăța cum să se țină și să se echilibreze singuri. În cazul în care aceste abilități sunt deja bine însușite, vor încerca cu bucurie și curiozitate și leagănele de tipul farfurie, de tipul praștie, cel din cauciuc, de tip cuib sau altele.
Criteriul 5.: Spațiul disponibil
Planurile Dumneavoastră pot fi limitate de spațiul disponibil: utilizarea în condiții de siguranță necesită un spațiu de cel puțin de 30-40 de cm în lateralul leagănului, astfel pentru un leagăn cu două scaune este necesar un suport de 2-2,5 m, iar pentru unul dublu este nevoie de un suport de cel puțin 3 m. Trebuie luat în considerare și spațiul necesar din fața și spatele leagănului. Socotit de la planul vertical al leagănului, este recomandată o zonă de securitate de cel puțin 3-3 m în față și în spate.
Puteți citi descrieri detaliate despre produsele noastre la punctele de meniu corespunzătoare!
Din magazinul online puteți comanda leagănul dorit, marea majoritatea produselor le avem în depozit, iar cele de care nu dispunem pe moment, le putem livra în foarte scurt timp!
Sperăm, că având în vedere aspectele menționate mai sus, reușiți să alegeți cel mai potrivit leagăn pentru copilul Dumneavoastră și în scurt timp veți putea petrece momente pline de bucurie!
Toată echipa a WWW.NORDINOVA.RO vă dorește o joacă plăcută!