Combinatia sistemelor moderne de incalzire cu cele clasice
Datorita cresterii continue a tarifelor de energie oamenii cauta solutii de incalzire, care vor mentine nivelul de confort obisnuit concomitent cu cheltuieli mai reduse de incalzire.
Incalzirea cu lemne este cea mai ieftina modalitate de incalzire in momentul de fata. Cu toate ca nu este o solutie confortabila si cheltuielile de instalare sunt considerabile, totusi datorita tarifelor de consum isi traieste zilele de inflorire.
INCALZIRE ELECTRICA MAI SCUMPA
Daca intrebam pe cineva, ce parere are despre incalzirea electrica, vom primi raspunsul cel mai des intalnit: ”nu merita, este foarte scump”. Fata de aceasta afirmatie adevarul este, ca aceste convectoare electrice transforma in caldura cu o eficienta de aproape 100% energia electrica. Comparand cu metoda incalzirii cu lemne, cheltuielile de instalare a acestora si intretinere sunt mult mai reduse.
Combinand cele doua solutii amintite mai sus, obtinem un sistem de incalzire complex, care va uni toate avantajele si va fi un sistem economic, flexibil si confortabil. Sa vedem, care sunt aceste avantaje, pentru care merita sa fie in corelatie, cu toate ca sunt utile si ca solutii sine-statatoare!
AVANTAJELE CONVECTOARELOR ELECTRICE
Avantajul cel mai important al convectoarelor electrice se manifesta prin faptul ca nu trebuie sa ne temem de inghetul caminului, sau de racirea extrema, nici in cazul in care trebuie sa absentam pentru mai multe zile. Acest aspect este important, daca este vorba de casa de vacanța sau cea de week-end, unde trebuie solutionata protectia impotriva inghetului.
Un alt avantaj al incalzirii electronice il reprezinta posibilitatea de reglare. Locurile mai indepartate de la sobe sau seminee pot fi pastrate la temperaturile adecvate cu termostate incorporate, fapt care nu este posibil in cazul sistemelor de incalzire cu lemne. In cazul sobelor sau semineelor din teracota , se mentine caldura de catre placile ceramice , dar acestea se vor raci dupa un anumit timp. In aceste cazuri trebuie verificata si izolatia, deoarece indiferent de metoda de incalzire utilizata nu va fi una economica, daca este in afara categoriilor necorespunzatoare. Prin combinarea cu incalzirea electrica se poate inlatura racirea, dar este important de constientizat, ca in cazul, in care ferestrele si usile au o capacitate ridicata de dispersie a caldurii, atunci vom incalzi si strada impreuna cu locuinta.
Cheltuiala instalarii sistemului de incalzire cu seminee este mai ridicata, decat in cazul instalatiilor electrice, deoarece aici calculam nu doar interiorul focarului, ci mai sunt in plus amenajarea si costurile auxiliare (constructia hornului, autorizatie, etc), totusi costurile intrebuitarii lunare, impreuna cu cele de service anual, sunt mai ieftine decat incalzirea cu oricare alta metoda.
Prin combinarea celor doua technologii vom ajunge la o incalzire economica, adica: in incaperile indepartate de semineu, pe timpul noptii sau in cazul absentei mai indelungate folosim incalzirea electrica pentru temperare, iar in cazul in care suntem acasa, beneficiem de confortul oferit de semineu (sau soba).
Sursa: https://incalzit.ro/combinatia-sistemelor-moderne-de-incalzire-cu-cele-clasice/