Ghidul locurilor de joacă
Ți s-a întâmplat vreodată să fii în mijlocul unei conversații, toți cei din jurul tău dând din cap aprobator, iar tu doar te uiți nedumerit pentru că nu ai idee despre ce vorbesc? Folosesc cuvinte care pentru tine sunt complet necunoscute și doar poți să îți imaginezi ce ar putea însemna?
Iată câteva expresii utile cu care te poți întâlni dacă vrei să cumperi un loc de joacă pentru grădina ta:
Loc de joacă / Complex de joacă / Turn de joacă - Toate acestea sunt sinonime și se referă la turnul pe care copiii se cațără și de unde alunecă. Există multe tipuri diferite: mai mici sau mai mari, cu acoperiș din lemn sau pânză.
Platformă:
Zona de unde începe toboganul. Înălțimea acestei zone este importantă deoarece este diferită pentru toboganele mici și cele mari. Pentru toboganele mai lungi (de 3 metri), înălțimea ideală de pornire este de 145-150 cm, în timp ce pentru cele mai mici (2,3 m) este de 125-130 cm.
Modul:
Modulele sunt elementele care pot fi adăugate la complexe de joacă, făcând-o unică. Cel mai comun astfel de modul este leagănul, dar există multe alte elemente disponibile, precum poduri, pereți de cățărat sau chiar "platforme" pentru cei mici.
Suprafață de bază:
Dimensiunea locului de joacă, cât spațiu ocupă în grădină (lungime x lățime x înălțime). Aceasta este suprafața netă a locului de joacă, la care trebuie adăugată zona de cădere.
Zona de cădere:
Spațiul din jurul locului de joacă care ar trebui lăsat liber. Este o "zonă de siguranță" unde copiii pot alerga în siguranță în jurul locului de joacă. Aceasta reprezintă practic suprafața brută a locului de joacă construit. Nu ar trebui să fie niciun obiect în această zonă (cum ar fi garduri, grădini de flori sau uscători de rufe)!
Decupare la dimensiune:
Componentele locului de joacă: o cutie care conține totul, de la șuruburi la accesorii din plastic; toboganul și o mulțime de lemn (stâlpi, plăci și scânduri). Pentru locurile de joacă pe care le oferim, prețul include tăierea acestor bucăți lungi de lemn la dimensiunea necesară, care apoi doar trebuie vopsite și asamblate.
Ancoră de pământ:
Cu ajutorul acesteia, locurile de joacă pot fi fixate foarte ușor, ceea ce este esențial pentru ca turnul să fie complet sigur.
Dacă deja ai o idee despre ce fel de loc de joacă dorești - uită-te la oferta noastră aici:
Locuri de joaca pentru uz rezidential cu certificat EN 71 - (nordinova.ro)